Haas&Hahn

Haas&Hahn is de werktitel van het duo Jeroen Koolhaas en Dre Urhahn. Hun samenwerking begon in 2005 toen ze voor MTV een documentaire filmden over hiphop in de favelas van Rio de Janeiro en São Paolo. Geïnspireerd door deze reis begonnen ze het Favela Painting project, waarbij ze samen met de lokale jeugd gigantische muurschilderingen maakten in de sloppenwijken van Brazilië. Het duo spendeerde vele maanden aan het realiseren van gigantische muurschilderingen om hun doel te bereiken: het schilderen van een hele sloppenwijk.

Jeroen Koolhaas (Rotterdam, 1977) studeerde grafisch ontwerp aan de Design Academy in Eindhoven. Sinds zijn afstuderen werkte hij als freelance audiovisuele ontwerper en illustrator voor het New Yorker Magazine. Voor de ontwerpen in het Favela Painting project maakt hij gebruik van zijn grafisch talent.

Dre Urhahn (Amsterdam, 1973) studeerde Chinese taal en cultuur en werkte als journalist, copywriter en art-director. Hij heeft verschillende succesvolle bedrijven opgezet in allerlei branches; van event management tot televisie productie. Zijn ervaring in het opbouwen van een productie gebruikt hij bij de organisatie van het Favela Painting project. 

Cantao painter 22x49,5 a600.jpg