'Het Geheim van de Meester - de expositie'

opening Friday 7th October 2016 (17.00 - 21.00)
 

geopend voor het publiek op:
zaterdag 8 en zondag 9 oktober van 11.00 - 17.00u
zaterdag 15 en zondag 16 oktober van 11.00 - 17.00u


contact us for inquiries and availability of works from this show

In deze unieke expositie worden de reconstructies van de meesterwerken voor het eerst samen vertoond. De Victory Boogie Woogie van Mondriaan, zelfportretten van Rembrandt en Van Gogh, Het Meisje Met de Parel van Vermeer, Kerkje Kindje Beestje van Karel Appel, De Marskramer van Jeroen Bosch - allemaal samen, op één expositie.

Naast deze zeer bijzondere reconstructies wordt er werk van 6 hedendaagse kunstenaars vertoond die elk hun interpretatie hebben gemaakt op een van de oude meesterwerken. De deelnemende kunstenaars zijn; Charlotte Caspers, Jasper Krabbé, Daan Noppen, Anna Taratiel, SIT, Stefan Glerum en Laser 3.14

'Het Geheim van de Meester' is een nieuwe serie bij Avrotros waarbij een team van topexperts onder leiding van kunstenaar en presentator Jasper Krabbé de ultieme uitdaging aangaat: 
Het reconstrueren van zes meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken.
Vanuit een modern meesteratelier werkt het team van experts met geavanceerde technieken om de meesterwerken tot leven te brengen. Centraal staat de vraag: hoe deed de meester het?
Kunstschilder Charlotte Caspers vervaardigt deze reconstructies samen met een team van experts die helpen haar van de juiste materialen en kennis te voorzien.